عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: اقتصاد انرژی ایران باید متحول شود تا تولید ثروت در این بخش به حداکثر برسد.
حمیدرضا صالحی گفت: صنعت برق زیربنایی ترین صنعت در همه کشورهاست و ده تا ١٥ درصد منابع همه صنایع از جمله صنایع فولاد، سیمان، خودرو و غیره را تشکیل می دهد.
وی افزود: هرسال پیش بینی رشد هشت درصدی ظرفیت تولید برق را داریم که در سالهای اخیر به دلیل رکود اقتصادی حاکم بر اقتصاد و صنعت کشور این نرخ رشد تحقق نیافته است و طرحهای کاهش هدررفت و پرت انرژی به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است.
صالحی گفت: پرداخت نشدن بدهی دولت به پیمانکاران و تولیدکنندگان صنعت و انرژی برق در بخش خصوصی باعث شده است توان اجرایی بخش خصوصی در حوزه طرحهای عمرانی کاهش یابد .
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به خبرگزاری صدا و سیما گفت: دولت از محل فروش برق سالانه حدود ٩ هزار میلیارد تومان درآمد دارد در حالی که هزینه ها به ١٤ هزار میلیارد تومان می رسد و باید با اصلاح ساختار اقتصاد انرژی و برق و واقعی شدن قیمتها این فاصله ترمیم شود و سیاستهای یارانه ای و بودجه نفت زده نمی تواند ما را به اهداف توسعه ای برساند.
صالحی گفت: خوشبختانه توانمندی داخلی در ساخت صنعت برق بسیار زیاد است و از مراحل تولید تا توزیع برق و ساخت تجهیزات ، نیروگاه و سدسازی توانمندی در داخل وجود دارد و باید حمایت شود .
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: منابع نفتی جزو ثروت ملی و متعلق به همه ملت است و باید برای حفظ منافع بین نسلی آن را به ارزش افزوده بالاتر بدل کنیم اما بررسیها نشان می دهد بهره وری انرژی در ایران بسیار پایین است و هر بشکه نفت خام در ایران ٢٥٧ دلار به تولید ناخالص داخلی اضافه می کند در حالی که در ترکیه به ٨٧٠ دلار و در ژاپن به ١٧٠٠ دلار بالغ می شود.
صالحی گفت: همچنین واقعی نشدن قیمت سوخت باعث افزایش پدیده قاچاق به آن سوی مرزها شده است و به جای این که با واقعی کردن قیمتها منابع لازم برای توسعه اشتغال در داخل کشور فراهم شود با سوخت یارانه ای انگیزه قاچاق را برای جوانان ایجاد کرده ایم.