اعضای هیئتمدیره سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق در دیدار با مدیرعامل شرکت توانیر، درباره پیشنهادهای هیئت تنظیم بازار برق در مورد سقف نرخ انرژی و چگونگی عرضه برق تولیدی در سال 1403 به بحث و تبادل نظر پرداختند.
به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور به نقل از روابط عمومی سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق، رییس هیئتمدیره سندیکا در این دیدار تاکید کرد: با توجه به بالارفتن نرخ تورم و جهشهای ارزی و به تبع آن افزایش قیمت تجهیزات نیروگاهی و همچنین افزایش نرخ دستمزد نیروی انسانی، افزایش 20 درصدی نرخ انرژی برای سالجاری مناسب نیست و ضروری است که این نرخ بازنگری و در ابلاغ آن تسریع صورت گیرد. همچنین به منظور جلوگیری از بروز مشکلات جدید در حوزه تولید برق، لازم است که برای عرضه انرژی تولیدی نیروگاهها در بورس و بازارهای موازی، محدودیتی ایجاد نشود.
وی ایجاد محدودیت برای نیروگاهها در عرضه برق تولیدی در بازار عمدهفروشی و بورس را با توجه به حضور مجموعههای دولتی، زمینهساز ایجاد رقابت غیرواقعی برای کشف قیمت برق دانست و تصریح کرد: در این شرایط بورس نمیتواند نقش خود را به عنون نهادی برای کشف قیمت برق ایفا کند و در نهایت نیروگاههای غیردولتی متضرر خواهند شد. البته باید سقف قیمت و تعیین کف قیمت برق در بورس نیز حذف شود تا از ضرر و زیان مضاعف برای نیروگاهها پیشگیری شود.
در بخش دیگری از جلسه، دکتر «محمدتقی بابایی»، نایب رییس هیئتمدیره سندیکا و مدیرعامل شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور با بیان نگرانیهای تولیدکنندگان برق از پیشنهاد هیئت تنظیم بازار برای بهای سالجاری، به افزایش هزینههای تولید برق اشاره کرد و افزود: بیشک رقم پیشنهادی هیئت تنظیم، نیروگاههای غیردولتی را برای تامین هزینههای تولید برق و به خصوص برای انجام تعمیرات، دچار مشکل خواهد کرد که باید برای آن چارهاندیشی شود.
در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت توانیر با اعلام اینکه به زودی حجم معاملات خارج از بازار عمده فروشی به 60 درصد خواهد رسید، تصریح کرد: در نظر داریم تغییراتی در بخش گردش نقدینگی شرکتهای توزیع ایجاد کنیم تا شرکتهای زیرمجموعه، برق حرارتی و نیروگاههای خصوصی، منابع مورد نیاز خود را با سهولت و گردش کار آسان و از مسیر خرید از بورس انرژی در اختیار داشته باشند.
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه باید به نحوی عمل کنیم که شرکتهای توزیع به صورت واقعی به عنوان یک شرکت اداره شده و در قبال هزینهها و درآمدهای خود مسئولیت داشته باشند، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده برای اصلاح گردش مالی صنعت برق و در مدل نهایی طراحی شده، با پرداخت قبض برق توسط مصرفکنندگان، هزینههای تولید، انتقال و توزیع در زمان پرداخت و توسط سیستم بانکی تفکیک و به حساب ذینفعان این بخشها واریز میشود.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح مراحل مختلفی در نظر گرفته شده که به تدریج پیادهسازی میشود تا امکان اجرای کامل طرح ایجاد شود، عنوان کرد: اگر نتایج حاصل از اجرای این طرح مطابق انتظار باشد، منافع آن به تمام بخشهای زنجیره تامین برق میرسد. ضروری است به نحوی پیش برویم که قیمتها بتوانند خودشان را اصلاح کرده و سیگنال مناسب را به فعالان بازار برق ارایه کنند.
در پایان این دیدار، مدیرعامل توانیر خواستار برگزاری نشستهای مشترک، با حضور نمایندگان سندیکا و شرکت مدیریت شبکه برق به منظور بررسی موضوعات مطروحه در این جلسه شد و پیشنهاد کرد که محورهای کلی این موضوعات از سوی سندیکا با رییس و دبیر هیئت تنظیم بازار برق هم مطرح شود.