مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق صبح امروز (دوشنبه، 2 بهمن ماه 1402) با حضور دکتر «علیاکبر محرابیان» وزیر نیرو و سخنرانی دکتر «محمود کمانی» معاون وزیر و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی هلدینگ مدیریت انرژی امید تابان هور، در این نمایشگاه که تا ۵ بهمن ماه در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در حال برگزاری است، حدود ۱۰۰ شرکت داخلی و ۱۳ نمایندگی شرکتهای خارجی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق در چهار سالن نمایشگاهی به ارایه دستاوردها و محصولات تولیدی و تجاری خود پرداختهاند. همچنین در این دوره از نمایشگاه، نمایندگانی از کشورهای فرانسه، آلمان، اتریش، چین و ژاپن با ارایه توانمندیها و پتانسیلهای سرمایه گذاری خود، حضور یافتند.
بنا بر این گزارش، در ابتدای این برنامه، «محمود کمانی» معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق گفت: حوزه بهرهوری و انرژی تجدیدپذیر، موضوعی جهانی است و در کشور نیز در سالی که گذشت موفقیت چشمگیری در این زمینه رقم خورد. به عنوان مثال، با همکاری ویژهای که میان وزارت نیرو، وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد شکل گرفت، استاندارد جدیدی تدوین شده است که باعث ایجاد بهرهوری بیشتر و کاهش مصرف برق میشود.
وی در رابطه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر گفت: ریلگذاری خوبی برای توسعه ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر طی پنج سال انجام شده و دستورالعملهای لازم تدوین شده و بخشی از این برنامه به شکل مناقصه انتخاب و قرارداد منعقد شده و فرایند ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر آغاز شده است. این فرآیند در بیش از ۴۰۰ ساختگاه در حال اجرا است و مناقصه ۳ هزار مگاوات نیروگاه بادی را نیز به زودی خواهیم داشت که شامل مجوز ۲۰۰ مگاوات نیروگاه زیست توده نیز میشود که هدف آن حل معضل زباله در کلانشهرها است.
وی یادآور شد: با مصوبه شورای عالی انرژی، بخش اداری کشور از ابتدای سال آینده ملزم به تامین 20 درصد از برق خود با اتکا به انرژیهای تجدیدپذیر طی چهار سال و هر سال ۵ درصد خواهد بود و مصوبه این موضوع اخذ شده و بهزودی ابلاغ میشود. همچنین بهزودی ابلاغیهای نیز برای صادرات برق تولیدی از انرژیهای تجدیدپذیر از سوی وزیر نیرو صادر خواهد شد.
وی به حذف ۶ رتبه از برچسب مصرف انرژی کولرهای آبی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از ابتدای دیماه امسال کولرها با رتبه A و بالاتر تولید خواهد شد که با حذف این رتبهها و جایگزینی آنها، سالانه ۵۰۰ مگاوات صرفهجویی به همراه خواهد داشت.
کمانی افزود: در حوزه روشنایی نیز ردههای پایین A نیز حذف شد و از مرداد امسال تمام تولیدکنندگان لامپ موظف شدند لامپهای تولیدی خود را با این استاندارد تولید کنند. در کولرهای گازی هم همین اتفاق افتاد و در دیگر لوازم خانگی و همینطور آسانسور نیز برای اولین بار استاندارد مصرف تدوین خواهد شد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: ظرفیت بسیار بالایی در حوزه بهرهوری وجود دارد و ۱۰ هزار مگاوات کاهش مصرف برنامهریزی شده و در این دو سال بخش اعظم آن انجام شده است. روشنایی معابر کشور در دستور کار قرار دارد و خوشبختانه بخش خصوصی استقبال خوبی از این موضوع انجام داد و کاهش چشمگیر ۵۰۰ مگاواتی در این زمینه خواهیم داشت که دستاورد بسیار خوبی خواهد داشت و قرارداد اجرایی ۸ استان را امروز امضا و کارهای اجرایی آن را امضا میکنیم.
شایان ذکر است؛ در حاشیه این مراسم، امضای تفاهمنامه تامین مالی طرحهای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق از محل منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه طی سه سال با ظرفیت ۱۱۰۰ مگاوات، رونمایی از ظرفیت ایجاد شده در موتور کولرهای آبی با راندمان بالا رتبه A به بالا، قرارداد اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری ۶ استان در قالب بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست و اجرای طرح پایلوت تعویض ۲۰۰ هزار دستگاه الکتروموتور کولرهای آبی با الکتروموتورهای فوق کم مصرف در چندین استان نیز انجام شد.