مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه مسیر برق گیلان با نماد «بگیلان» با حضور بیش از ۷۰ درصد سهامداران برگزار شد و 1130 ریال سود برای هر سهم تقسیم کرد.
به گزارش روابط عمومی گروه سرمایهگذاری انرژی امید تابان هور، دکتر «محمدتقی بابایی» مدیرعامل و نایب رییس هیئتمدیره گروه سرمایهگذاری امید تابان هور نیز به نمایندگی از سهامدار 20 درصدی این نیروگاه (وهور) به عنوان ناضر در هیئت رییسه مجمع که در روز 28 آذر ماه 1403 برگزار شد، حضور داشت.
احمدیان، مدیرعامل شرکت گفت: ظرفیت اسمی شرکت ۱۳۰۵ مگاوات و زمین شرکت 35 هکتار است که سهم ۲.۱۵ درصدی از تولید برق سال ۱۴۰۲ کشور و ۳.۵ درصدی از تولید برق در بخش خصوصی در سال مذکور را داشتیم. ظرفیت عملی تولید شرکت ۱۱۸۲ مگاوات ساعت است که در سال ۱۴۰۳ میزان تولید ناخالص نیروگاه ۹ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۲۴ مگاوات ساعت بوده است.
وی افزود: ۵۱ درصد ظرفیت نیروگاهی کشور در اختیار بخش خصوصی است و بخش خصوصی 61 درصد برق کشور را تولید می کند که سهم نیروگاههای سیکل ترکیبی در میان دیگر نیروگاهها بیشتر است. البته نیروگاههای کشور به علت نرخ دستوری دولت بر روی برق، حاشیه سود آنها کاهشی شده است و تا اصلاح در نرخ ایجاد نشود، ناترازی در برق و قطعی آن نه تنها کم نمیشود بلکه به 3 الی 4 ساعت هم خواهد رسید.
او همچنین اضافه کرد: در تلاش هستیم تا با مجموعه ی سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق برای اصلاح نرخ خرید برق توسط وزارت نیرو همکاری کنیم تا بتوانیم بهبود در تامین برق کشور داشته باشیم.
وی گفت: متاسفانه وزارت نیرو حمایت خود را از نیروگاهها کاهش داده و آنها مجبور هستند، بخش قابل توجهی از برق تولیدی را بیرون از بازار (بورس انرژی) بفروشند تا نقدینگی مورد نیاز خود را تأمین کنند.
او در ارتباط با نرخ سوخت و نرخ انرژی و نرخ برق و نرخ آمادگی طی سالهای اخیر نیز گفت:
* نرخ آمادگی ساعتی از سال ۱۳۹۳ تا به امروز ۱۸۵ ریال ثابت باقی مانده است.
* نرخ سوخت در سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ معادل ۶۰۷ ریال بود که شامل ۵۰ ریال نقدی و ۵۵۷ ریال غیر نقدی (جبران هزینه سوخت توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران) پرداخت شده است.
* سال ۱۴۰۱ نرخ سوخت تا شهریور ماه ۱۰۰ ریال بود و ما به تفاوت ۱۵۰ ریالی آن با نرخ ۲۵۰ ریالی از ابتدای سال تا تاریخ ذکر شده در قالب جبران هزینه سوخت پرداخت شد.
* سال ۱۴۰۲ نرخ انرژی با نرخ سوخت ۲۵۰ ریال محاسبه شد و از ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۲، با تغییر نرخ سوخت به ۷۵۰ ریال ما به تفاوت ۵۰۰ ریال برای جبران هزینه سوخت پرداخت شد.
* سال ۱۴۰۳ سقف نرخ انرژی تا آبان ماه ۱۰۶۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت بود (با فرض نرخ سوخت ۷۵۰ ریال) و پس از افزایش نرخ سوخت به ۱۸۰۰ ریال در این تاریخ، سقف انرژی نیز به ۱۶۲۰ ریال افزایش یافت و مقرر شد برای اعمال نرخ ۱۸۰۰ ریال، مبلغ ۱۰۵۰ ریال به ازای هر متر مکعب گاز یا لیتر گازوئیل به عنوان جبران هزینه سوخت به نیروگاه پرداخت شود.
* از تاریخ ۲۴ آبان ماه سالجاری، سقف نرخ انرژی از ۱۰۶۰ ریال به ۱۶۲۰ ریال افزایش یافت، اما این تغییر در درآمد سال ۱۴۰۳ اثر گذار نبود.
وی اهم اقدامات شرکت را هم به شرح زیر اعلام کرد:
* اورهال و تعمیرات اساسی اولین واحد بخار نیروگاه با کارکرد بیش از 200 هزار ساعت به عنوان اولین برنامه اورهال واحدهای بخار تایپ E کشور در مدت 73 روز نسبت به برنامه 100 روزه انجام شد.
* تعمیرات اساسی سه واحد نیروگاه با ظرفیت ۴۳۵ مگاوات، توسعه زیرساختها، عقد قراردادهای فروش دوجانبه و استفاده حداکثری از ظرفیتهای داخلی برای تأمین اقلام مورد نیاز است.
* تعمیرات اساسی واحدهای ششم و چهارم گاز و دوم بخار نیروگاه طبق زمان بندی در پاییز و زمستان ۱۴۰۳ در حال انجام است.
در انتها، مجمع بگیلان ۱۱۳۰ ریال به ازای هر سهم، سود تقسیم کرد.